أخبار الموقع

الطعمية (الفلافل)

الطعمية (الفلافل)

المقادير :

نص كيلو فول مدشوش
بصلة كبيرة
نص راس توم مقشر
كزبرة وبقدونس وشبت وكرات
ملح وفلفل وكمون وشطة
كزبرة الناشفة

الطريقة :
يتم نقع الفول المدشوش فى ماء من بليل للصبح مع تغيير الماء
و يتم فرم البصل والتوم والخضرة و الملح والفلفل والكمون والشطة والكزبرة
ويتم اضافة الفول
نقلب الخلطة دي مع الفول ونفرمها بالمفرمة مرتين و تحطي كله في الكبة وتفرمي

بعد ما تتفرم كويس نجيب علي حرف المعلقة الصغيرة حبة كربوناتو صغيرين جدا جدا بيخليها هشة لكن لو كتر بتفك وتشرب زيت
هاتي معلقة كبيرة نشا بتخلي الطعمية مقرمشة ومتماسكة
نخلط كله مع بعضه ونظبط الملح


ملاحظة صغيرة :
مش بخلي الخضرة كتير اوي (طبعا الخضرة بتدي طعم حلو )لكن كترها بيخلي الطعمية تغمق بعد القلي فلما تكون الخضرة قليلة بتطلع لونها حلو
ثم نكور الطعمية ونضع عليها السمسم ثم نقلي الطعمية في زيت ساخن حتى تتحمر ونضعها على ورق مطبخ ثم تقدم

وبالهناااا والشفاااا

ليست هناك تعليقات