أخبار الموقع

وصفات الشيف أحمد القاضى قناة الأسرة والطفل وقناة الناس


وصفات الشيف أحمد القاضى-طريقة عمل بسكوت لانكشير- وصفة لقمة القاضى -عمل الزلابية-طريقة العوامات-وصفة بلح الشام

بسكوت لانكشير:
مقاديربسكوت لانكشير:
  • 135 جم دقيق.
  • 65 جم نشا.
  • 50 جم سكر بودرة.
  • 100 جم سمن.
  • بيضة.
طريقة عمل بسكوت لانكشير:

طريقة بسكوت لانكشير الشيف أحمد القاضى
بسكوت لانكشير


  • نضرب السمن مع السكر البودرة بمضرب البيض ثم نضيف البيضة ونضربهم جيدا ثم نخلط البيكنج بودر والنشا واالدقيق ال النشا والدقيق ونقلبهم بالملعقة.
  • توضع العجينة فى الثلاجة لمدة 15 دقيقة.
  • نأخذ من العجينة أجزاء صغيره ونشكلها على شكل كور ونضغطها باليد(شكل الغريبة).
  • توضع فى الفرن على درجة حرارة 160 درجة .

                    وصفات رمضان                                
الشيف أحمد القاضى
لقمة القاضى 

(الزلابية-العوامات)



مقادير لقمة القاضى -الزلابية-العوامات:

لقمة القاضى -الزلابية-العوامات
لقمة القاضى -الزلابية-العوامات
  • ربع كيلو دقيق(قوى).
  • ربع لتر ماء.
  • 5 جم خميرة.
  • رشة ملح.
  • ملعقة سكر صغيرة.
طريقة عمل لقمة القاضى -الزلابية-العوامات :
  • نضع الدقيق والخميرة والسكر ورشة الملح نضععها فى النصف ونقلبهم كويس 
  • ونعمل حفرة فى النصف .
  • ونضيف شويه من المياة ونقلب من النصف لبرة ونضيف باقى الماء ونقلب المياه شويه شوية.
  • ونقلب بحيث ما يكونش فيه كلاكيع ونلتها.
  • مع ملاحظة انها ما تكونش جامدة(يكون فيها عرق).
  • نخمرها وذلك بتشغيل الفرن شويه ونطفيه ونسيبها فيه لمدة ساعة ة ونصف حتى تتضاعف.
  • نقليها فى زيت متوسط.



      الشيف أحمد القاضى
      بلح الشام.
        طريقة بلح الشام
        بلح الشام

          مقادير عمل بلح الشام:
          • نصف لتر مياه(حوالى 2 ونصف كوب ماء).
          • 400 جم دقيق.
          • 5 جم فانيليا.
          • 1ملعقة ملح صغيرة.
          • 1 ملعقة سكر صغيرة.
          •   6بيضات +2 أصفر بيض.
          • 200 مل زيت(حوالى كوب).

          عسل ثقيل ويتكون من:
          2 كوب سكر+كوب ماء ولما يغلى نضيف ليمونه ونسيبه شويه.
          • نضع الماء والزيت الملح والسكر على النار
          • ولما يغلى جامد ننزل بالدقيق ونقلبه كويس على النار وبسرعه من 3 الى 4 دقايق
          • نبرد العجينه بوضعها على الرخامه ولما تبردخالص نضيف البيض بيضه بيضة ونخلطه بيها
          • نضع الخليط فى البلبله
          • نضع زيت على النار (الزيت يكون بارد)
          • ونضع زيت على ايدينا ونقطع من البلبله بايدنا نضع على النار ونقلبه على الوجه التانى
          • ولما يصفر (ذهبى اللون) نشيله من الزيت.
          • نضعه فى العسل(البلح سخن والعسل بارد)
          وبالهنا والشفا.
          بلح الشام- لقمة القاضى - بسكوت لانكشير



          from مدونة جبنا التايهة http://ift.tt/25jmUXi
          via IFTTT

          ليست هناك تعليقات