أخبار الموقع

مربى الجزر و اليوسفى

مربى الجزر و اليوسفى

المقادير :

2 كيلو جرز
كيلو يوسفى
2 كيلو سكر
2 ليمونة كبيرة

ملعقة صغيرة فانيليا

الطريقة :
اغسل الجزر كويس واقوم بقطع اخر الجزر واحضر حلة فيها شوية مية عشان اسلق الجزر فيها وبعد السلق ابشر الجزر بالمبشرة عشان يكون سهل وأحضر اليوسفى اقوم بتقشيرة واخد القشر واسلقة واليوسفى اعصرة بالمصفاة واخد العصير وشوية جزر اضربهم فى الخلاط واضعهم على باقى الجزر المبشور والقشر انا بسلقة عشان المرارة الموجودة فية تروح ارمى مية السلق واخد القشر واقطعة واضيفة على الجزر المبشور واضيف السكر واعصر الليمون وارفعة على النار وكون دائما التقليب فية لحين مايستوى واختبر السوا بانى اخد ملعقة واضعها قى طبق لوساحت لسة مااستوى لوفضلت فى مكانه تكون المربى استوت واخيرا اضع ملعقة الفانيليا على المربى و بعد ان تبرد اقوم بتعبأتها فى برطمانات نظيفة و جافة و تحفظ فى الثلاجة وعلى فكرة اليوسفى بيخلى طعم الجزر جميل ونكهة حلوة

وبالهنااااا والشفااااا

ليست هناك تعليقات