أخبار الموقع

الدجاج المشوى فى الفرن

 الدجاج المشوى فى الفرن
*********************

المقادير:
دجاجه متقطعه نصفين بالطول
للتتبيله:
بصله
1\4 كوب عصير ليمون

1\4 كوب زيت زيتون
2 فص توم
1م كاتشب
كوب ذبادى
1 م صويا صوص
2معلقة خل
معلقه مسطرده
بهارات-فلفل اسود-ملح-كركم


 
 الطريقه :
1-نضع كل مكونات التتبيله في الخلاط ومعاها كوب ماء ويضرب جيدا ثم يصفى جيدا وتعصريه بايداكى جامد علشان يبقى اللى فاضل في المصفى التفل فقط وناخذ ماء التتبيله فقط قومي بعمل فتحات بالدجاجة بواسطة السكين(فتحات او شقوق كبيرة)و رشي عليها وننقعه فيه الفراخ وتترك5 ساعات ويفضل ليله بالتلاجه


2- نحضر طاسه فاضيه وتفضل تيفال ونضعها على النار وننشل الفراخ ونحتفظ بالماء ونضعها قطعه قطعه في الطاسه فارغه بدون زيت او اى حاجه ونقلبها حتى تحمر الفراخ وتاخد شكل الشوى وتحمر قوى ونطلعها في طبق حتى ننتهى من الفراخ لانه بيحفظ الماء بداخلها وتفضل طريه
3- نحضر الصينيه ونرص الفراخ كلها بعد ما عملتها في الطاسه ونضع عليها ماء التتبيله اللى كانت منقوعه فيها وكوب ماء عادى ونضعها على الفراخ
وتوضع فى الفرن بعد ذلك ويفضل انه يكون ساخن يعنى ولعيه اول ما تحطيها على الشعله


- بعد حوالى نصف ساعه هتلاقيها استوت والحاجات اللى عليها اخدت لون من الفرن والفراخ احمرت خلاص تطفى الفرن وتكون مجهزه فحمه والعه
- تضعى قطعه ورق المونيوم فى وسط الصينيه وتضعى الفحمه وعليها معلقة زيت وتغطى بسرعه وتتركيها نص ساعه او ممكن اقل حسب وقتك


ليست هناك تعليقات