أخبار الموقع

باتية بالجبنة والزيتون



باتية بالجبنة والزيتون
المقادير :
كوب سمنة سايحة
4 بيضات (3 فى العجينة وواحدة لدهان الوجه )
كيلو دقيق
قطعة خميرة بحجم العين جمل(او ملعقة خميرة فورية )
ذرة ملح
علبة زبادى
كوب وربع حليب او حسب العجنة
. زيتون أسود مخلى
. جبنة بيضاء ..
لانشون .
. جبنه رومى مبشورة ..

الطريقة :
ترب الخميرة فى قليل من الحليب وملعقة سكر وملعقة دقيق وتترك لتخمر .
نضع 2 كوب دقيق أولا وعليه ذرة الملح ونضع علية السمن السايح ويبس مع بعضة ثم نضع علية الحليب الدافىء والزبادى ويعجن مع بعضة , ثم نضع الخميرة .
يرب البيض ونضع علية قليل من الملح والفلفل ويوضع على العجينة ويعجنوا مع بعض .
نبدأ فى وضع باقى الدقيق قليلا قليلا حتى تصبح عجينة لينة ولمه بعضها من الطبق ممكن تأخد الدقيق كلة وممكن لاء على حسب أحساسك بالعجينة مش ملزقة فى أيدك .
يغطى الطبق بكيس نايلون أو فوطة ليساعدها على التدفئة وتخمر بسرعة .
بعد ما تخمر تقطع كور صغيرة وتوضع فى طبق مدهون بالزيت ويكونوا بعاد عن بعض حتى لا يلصقوا فى بعض ويترك قليلا ليخمر , ويدهن الوجة بالزيت .
نجهز الخلطة وهى نضع الجبن الأبيض ومعه الزيتون المخلى والجبن الرومى المبشور واللانشون المقطع صغير ويهرسوا مع بعض .
نحضر صنية ونقلبها وندهنها بالزيت ويبطط عليها الباتية سمك رفيع وبالملعقة الصغيرة نأخد من الحشوة ونضع على العجينة قبل المنتصف بقليل ونأخد حرف العجينة من تحت يوضع على الحشوة ثم يثنى من اليمين ثم الشمال ويكمل اللف من أسفل , ثم ترص فى صاج مدهون زيت خفيف , ونكمل الباقى للأخر وبعد ما ننتهى ترب بيضة عليها ملح وفلفل خفيف جدا لوجود الملح والفلفل فى العجينه وبالفرشة يدهن وجة الباتية , يسخن الفرن ويوضع الصاج فى المنتصف على درجة وسط .لمدة ربع ساعة او حتى يحمر الوجة

وبالهناااا والشفاااا

ليست هناك تعليقات