مربة اللارنج
مربة اللارنج
المقادير:
كيلو قشر لارنج
كيلو وربع سكر
2 كوب ماء
كوب الا ربع عصير لارنج
واحد ونصف ملعقه كبيره عصيرليمون
قرنفل وقرفه خشب حسب الرغبه
الطريقه :
نغسل اللارنج ونبشره على تانى عين من المبشره ( نبشر القشرة الخارجية فقط ) ونقطعه نصفين ونشيل القلب منة ونسلقه حوالى ثلث ساعه ووننقعه فى ماء لمده 24ساعه ونغير المياه مره او مرتين ونعصر القلب بتاع اللارنج ونعينه فى زجاج فى الثلاجه لحين استعماله
بعد 24 ساعه من النقع نشيل الخيط اللى جوه اللارنج بالملعقه وليست السكينه ويقطع حسب الرغبه ويوزن او لو مفيش ميزان كل 8 لارنجات كبار كيلو سكر
نضع الماء على النار والسكر يغلى خمس دقائق ننزع الريم ونضيف القرنفل والقرفه لو مفيش قرفه خشب وعندك مطحون ضعيها فى صره ( ممكن الاستغناء عن القرنفل والقرفة ..حسب الرغبة )وضعى القشر فى السكر مع الضغط عليه لتصفية الماء
بعد نصف ساعه ضعى الليمون وعصير الارنج مع التقليب ونزع الريم الى ان يتم السوا
لنجاح المربى لازم ننزع الريم
عند التعبئه نعقم البرطمان
فوهة الشعله هيسخن البرطمان ويتعقم
والمربى تكونى لسه طافيه عليها تعبيها ولما تبرد غطيها
وبالهنااااا والشفااااا
from مطبخ منال الكومى http://ift.tt/1q3orgJ
via IFTTT
ليست هناك تعليقات