أخبار الموقع

كبسة ارز المندي

كبسة ارز المندي
***********
المقادير:
******
دجاج او لحمه ولو لحمه يبقي افضل انك لا تقطعيها
رز بسمتي او رز طويل الحبه
بهارات عاديه للشوربه (حبهان قرفه عيدان قرنفل)
بهارات المندي عباره عن (حبهان مطحون +خولنجان مطحون +قرفه مطحونه +صبغه زعفران) وتخلط جميعها مع بعض وممكن العطار هو اللي يعملها وبتكون علي شكل بودره يعني ناعمه جدا
ملح وفلفل
سمنه
Image may contain: food
الطريقة:
******
1- نسلق اللحمه او الدجاج ونضيف علي الشوربه فصين حبهان وقرفه عيدان وقرنفل وبعد السلق نشيل اللحمه او الدجاج من الشوربه
2- نجيب صينيه ونضع فيها اللحمه او الدجاج ونأخد نصف كوبايه شوربه ونضع عليها ملعقه بهارات المندي ونرشها علي الدجاج او اللحمه وندخلها الفرن مش تتحمر لا تغيير لونها بس
3- الشوربه بقا نخليها علي النار ونغسل الرز حلو قوي ونضعه علي الشوربه بالمقدار الاتي: 1كوب رز بسمتي نضع له 1ونصف كوب شوربه يعني قده مره ونصف وفي رز بيأخد قده مرتين ونتركه يستوي
4- وفي هذه الاثناء نضع علي النار فحمه تشتعل
5- وعلي قرب مايستوي الرز نجهز الاتي: ملعقه سمنه كبيره +بهارات المندي ونفتح الغطاء بتاع الرز وقد استوي نضع عليه الخليط السابق(نرشه بحيث انه يكون نصف الرز ابيض والنص اصفر)
6- نعمل حفره في الرز ونجيب ورقه قصدير وفيها ملعقه سمنه ونحط عليها الفحمه المشتعله ونغطي الحله بسرعه بقطعه قماش نظيفه او ورقه قصدير ونضع الغطاء ونتركه حوالي ربع ساعه

7- بعدين نغرفه ونضع اللحمه فوقه او الدجاج.


ليست هناك تعليقات