أخبار الموقع

كشري أصفر


النهارده بنقدم لك طريقة عمل الكشري الأصفر، وهو من أشهى وأقدم الأكلات المصرية الأصيلة..
كشري أصفر///

المقادير:
كوب أرز
½ كوب عدس أصفر
2 ملعقة صغيرة زيت
ملعقة صغيرة كمون
2 فص ثوم مفروم
ملعقة صغيرة خل
ثمرة بصل مفرومة
2 كوب ماء
ملح وفلفل

الطريقة:
1- حطي الزيت في حلة متوسطة، وشوّحي البصل فيه على نار هادية لحد لونه ما يبقى أصفر، من غير ما يغمق أوي.

2- ضيفي عليه الأرز والعدس وقلبيهم دقيقتين، وبعد كده ضيفي التوم والخل والكمون والملح والفلفل، وحطي المية، وغطّيه وسيبيه على نار هادية أوي، أو على الشيّاطة لحد ما يستوي.. وقدمي معاه بيض مسلوق وسلطة خضار..
 وبالهنا والشفا.
طريقة عمل الكيكة بالسفن اب 
حلوى الشام
طريقة عمل الهريسة
شوربة فول نابت
طاجن لحمة راس
درجات الطبخ اللازمة لطهو اللحوم
عمل الفخده

كبدة بقري بالبصل والفلفل الحار
الطرب المشوى
أفضل طريقة لطهي اللحم المسلوق والمستخدم في الفتة
لحمه بالفلفل
فتة شاورما لحمة
الأرز بخلطة اللحم المفروم والمكسرات
أحدث ترددات قنوات الطبخ العربي لشهر سبتمبر علي القمر الصناعي “النايل سات”
الكبيبة(الكبة الشامى) بكل انواعها
طاجن ارز معمر
السجق البلدى ( فى المنزل )
طريقة عمل شاورما اللحم
الأرز البخارى بالدجاج
نصائح للتخفيف من مضار اكل العيد
قالب اللحم المفروم ( الميت لوف )
شرائح اللحم مع الفلفل والصلصه
أرز بالعدس البنى
طريقة عمل كفتة داود باشا
كبده مكعبات بالبابريكا والليمون 
طريقة عمل مخ بانيه
ملف كامل لوصفات الارز
كفتة الفلفل الملون
طريقة عمل كفته الحاتى
طريقة عمل ريش مشوية علي الفحم
طريقة عمل الكلاوى بالصلصه
طريقة عمل الكباب المشوى 
الطريقة الصحيحة لتخزين الجوافة "طبيخك حلو"
تعلم قطعيات اللحم
طريقة عمل ريش مشوية بزيت الزيتون
صينيه زند الضانى الامامى بالبطاطس
أرز صيادية بالجمبرى
طريقة عمل الفتة المصري باللحمة والثوم والخل بألذ طعم
ريش الغنم بالبطاطس
أكثر من طريقة لعمل تتبيلة الريش للشوى مع منال العالم
أسرار طبخ الأرز
شوربه البسله بالكريمة
شوربة الكوارع المصرية
كبسة ارز المندي
الطريقة المصرية لعمل الملوخية
طريقة بسيطة للتخلص من النمل والصراصير بلا عودة بورقة واحدة من هذا النبات!
طريقة تحضير الممبار المصرى
طريقة عمل الغريبة
طريقة عمل بسكويت البرتقال .

ليست هناك تعليقات