أخبار الموقع

طريقة عمل البسبوسة بالقشطة ( المهلبية )


من فضلكم ضعوا أى تعليق ولو رقم حتى لتصلكم منشورتنا لو حبتوها
طريقة عمل البسبوسة بالقشطة ( المهلبية )

المقادير /
3 كوب سميد
نصف كوب سكر
2 ملعقة كبيرة عسل ابيض
2 علبة زبادى
نصف كوب سمنة بلدى
ملعقة صغيرة بيكنج باودر

للقشطة الكدابة (المهلبية )
2 كوب حليب 
3 ملعقة كبيرة نشا

للشربات /
كوب ونصف سكر
كوب ونصف ماء
عصير نصف ليمونة

الطريقة /
لتحضير القشطة /
نقلب الحليب والنشا على البارد ونضعهم في اناء مناسب ونرفعهم على النار مع التقليب المستمر لحين الحصول على قوام متماسك ونرفعها من على النار ونسيبها تبرد تماما
لتحضير البسبوسة /
نخلط السميد مع السمن ونبسهم باطراف الاصابع لحد ما السميد يتشرب السمن ويتغلف به تماما ونضيف الزبادي والعسل والسكر والبيكنج باودر ونقلب برفق لحد ما المكونات تتجانس فقط ونراعي اننا ما نبالغش في التقليب علشان البسبوسة تطلع طرية ودي من اهم تكات نجاح البسبوسة التقليب القليل 
نصب نصف الكمية فى صينية مناسبة مدهونة سمن او طحينة ونفرد عليها القشطة الباردة ونراعي اننا نبعد القشطة عن الاطراف ونضع على الوجه باقي كمية البسبوسة ونفردها ونغطي بيها القشطة جيدا وندخلها الفرن على درجة حرارة 200 حتى تمام النضج
لتحضير الشربات /
نخلط الماء والسكر ونرفعهم على النار ولما يغلى نضيف الليمون ولما يوصل للقوام المطلوب نرفعه من على النار ونصبه على البسبوسة ساخن فور خروجها من الفرن ودي تاني تكة من تكات نجاح البسبوسة وهو انها تبقى ساخنة والشربات ساخن ونغطيها وندخلها الفرن مرة اخرى بعد ما نطفيه ونسيبها ربع ساعة تقريبا تتشرب الشربات وما نقلقش لو لقينا الشربات كتير ده عادي جدااا وهي هتتشربه كله وبعد ما تتشرب الشربات نخرجها من الفرن ونسيبها تبرد تماما وبعد ما تبرد تقطع وتقدم 
وبالهنا والش

ليست هناك تعليقات